Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü

AB Proje Yazma Eğitimi Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Proje Yazma Eğitimi, 10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Proje Koordinasyon Merkezi'ne gelen eğitim talepleri içerisinde ilk sırada yer alan "Avrupa Birliği Proje Yazma Eğitimi", 10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Manisa Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ural SEVENER tarafından verilen ve üç gün süren eğitimde, üniversitemizde görev yapmakta olan akademik personelin yanı sıra ilimizdeki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcılar de yer aldı. Başta IPA ve Merkezi Finans projeleri olmak üzere Avrupa Birliği proje çağrılarının ele alındığı eğitimde Avrupa Birliği projeleri yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar proje formları üzerinden uygulamalı şekilde anlatıldı. Eğitimde ayrıca örnek proje taslakları da analiz edildi. 

Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Ali Şahin ÖRNEK, akademisyen ve araştırmacılardan gelen talepler doğrultusunda odak eğitimlerin devam edeceğini belirtti. ÖRNEK, akademik personelin taleplerini, üniversitenin web sayfasında yayınlanan formlar üzerinden, e-posta yoluyla ya da ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi’ne uğrayarak iletebileceklerini ifade etti.