3. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı

Ulusal Kutup Bilim Programı kapsamında her sene kutup alanında Türk bilim insanları tarafından yürütülen bilimsel proje ve çalışmaların, bilimsel seferlerin sonuçlarının değerlendirileceği, öncelikli alanlar konusundaki gelişmelerin ele alınacağı "Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı" düzenlenmektedir.

Bu doğrultuda 12-13 Nisan 2017 ve 12-13 Eylül 2018 tarihlerinde Birinci ve İkinci Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayları İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir

2019 yılında söz konusu çalıştay 5-6 Eylül tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

Çalıştaya bildiri özet gönderimi  7 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecektir. Bildirilerin hem İngilizce hem Türkçe olarak sunulması gerekmektedir.

Çalıştay, ulusal kutup araştırmalarında yer almak isteyen tüm bilim insanlarının katılımına açık gerçekleştirilecek ve katılım ücretsiz olacaktır. Özet gönderimi ve kayıt işlemleri ile ilgili tüm bilgilere  https://pdo.metu.edu.tr/3-ulusal-kutup-bilimleri-calistayi adresinden ulaşılabilmektedir.