Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Başvuruları

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Etkinlik Kuralları yayınlanmıştır.

Üniversiteli gençlerin en verimli elektrikli aracı üretmek için yarıştığı “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” 1 – 6 Eylül 2020 tarihlerinde TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecektir. Yarışmacı tüm takımlara 35.000 TL’ye kadar finansal desteğin verileceği yarışlarda, farklı kategorilerde 40.000 TL’ye kadar ödüller verilmektedir.

Başvurular bu yıldan itibaren challenge.tubitak.gov.tr adresinde yayınlanacak sistem üzerinden çevrimiçi yapılacaktır. Son başvuru tarihi  2 Mart 2020 olan etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgilere challenge.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.