Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü

1. Proje Pazarı Etkinliği Tamamlandı

Çanakkale Valiliği himayelerinde ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 1. Proje Pazarı etkinliği, 25-27 Nisan 2018 tarihleri arasında Troypark AVM ve Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle tamamlandı.

Açılış Programı

Ar-Ge ve inovasyon fikrine sahip araştırmacılar, girişimciler ve öğrenciler ile bu fikirleri hayata geçirecek sanayicilerin bir araya getirilmesinin amaçlandığı 1. Proje Pazarı’nın 25 Nisan 2018’de gerçekleştirilen açılış programına;  Vali Yardımcıları Tahir Şahin, Turan Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Güney Marmara Kalınma Ajansı İl Koordinatörü Recai Başaran, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu, il kurum, kuruluş müdürleri, akademik personel ve Çanakkale halkı katıldı.

Etkinlik kapsamında Troypark AVM’de açılan sergide, Proje Pazarı için gönderilen fikirlerin poster sunumlarının sergilenmesinin yanı sıra 40 stant kuruldu. GESTAŞ, İŞKUR, Belediyeler, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, ÇOMÜ Teknopark, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, ÇOMÜ Toplulukları, ÇOMÜ Proje Koordinasyon Birimi, ÇOMÜ Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler MYO gibi birçok birimin, kurumun, kuruluşun stantları ve poster sunumları Çanakkale halkı tarafından iki gün boyunca ziyaret edildi.  

 

İkinci Gün ve Üçüncü Gün Gerçekleştirilen Konferanslar

1. Proje Pazarının ikinci gününe konferans programı ile devam edildi. Konferansların açılış programı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Açılış Programına Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Ahmet Erdem, ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, konuşmacı olarak Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen, dekanlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin 2023 Ar-Ge ve İnovasyon Stratejisi, Bölgesel Dinamikler, Proje Etkinlikleri ve Başarı Hikâyeleri, Bilişim ve Teknolojinin Yeni Yüzü ve Tekno Girişimler başlıkları altında üç oturumun yapıldığı konferans ve paneller, iki gün boyunca devam ett.

 

Kapanış Töreni

1. Proje Pazarının kapanış töreninde ise Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve Vali Yardımcısı Turan Yılmaz konuştu.

Konuşmasında 1. Proje Pazarı’nın Çanakkale için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Acer “1. Proje Pazarı, Çanakkale’nin bilimsel ve teknolojik araştırmalarında yapıldığı bir şehir haline gelmesinin somut bir örneğidir” dedi ve 1. Proje Pazarı’nın hazırlık aşamasından sonuna kadar emeği geçen, destek olan herkese teşekkür etti. 

Vali Yardımcısı Turan Yılmaz ise “Doğasıyla, tarihiyle, kültürel özellikleriyle her zaman ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biri olan Çanakkale’miz, Proje Pazarının geleneksel hale gelmesiyle birlikte, önümüzdeki yıllarda inovatif, yenilikçi,  teknoloji üreten ve ülkemize en üst düzeyde katma değer sağlayarak bu yönüyle de kendini gösteren bir şehir olacaktır” dedi.

Tören sonunda Teknoloji, Sosyal, Sağlık, Eğitim ve Kültür alanları ile Çanakkale Özel Ödülü ve 2018 Troya Özel Ödülü alanlarında toplam 7 temada dereceye giren katılımcılara ödülleri takdim edildi. Törende Poster Ödülü sahipleri de ödüllerini aldı.