Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü

Araştırma Merkezleri Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma Merkezleri müdürleriyle bir araya geldi.

Toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Merkez Müdürlerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek ile Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürleri katıldı. 

Proje Koordinasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen sunumunun ardından söz alan Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek “Attığımız taşın ürküttüğümüz kurbağaya değmesi için bu konuda eğitimler vermek istiyoruz. Bazı hocalarımız projesinin geçmesi için takıldığı yerler hakkında bilgi almak istiyor. Bu süreçleri yaşamış birilerini rahatlıkla çağırıp akademisyenlerimizi bilgilendirmelerini sağlayabileceğiz. Proje Koordinasyon Merkezi bu konuda her zaman iletişime açık” dedi. 

Merkez Müdürlerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç “Merkez müdürlerimizin çalışmalarına katkı verebilmek için buradayız. Bunun için de Proje Koordinasyon Birimiyle bir toplantı yapmaya karar verdik. Çok farklı alanlarda çalışmalar yapan merkezlerimiz mevcut. Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dezavantajlı Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi iki yeni araştırma merkezi daha açıldı. Merkez sayımız 33’e çıktı. YÖK’ün şuna önem verdiğini eklemeliyim, 2 yıl üst üste faaliyette bulunmayan merkezlerin kapatılması söz konusu” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise bazı küçük adımların ciddi ve somut sonuçlar doğurabildiğine değinerek “Yeter ki o adımları atabilecek ortam olsun. Örneğin Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Henüz yeterince aktif hale getirmedik çünkü üzerinde bu işi gerçekten ciddi kim götürebilir diye düşünüyoruz. Balkan ülkelerini bizimle entegre etmek için ortak programlar konusu gündemde. Önümüzdeki ay Üsküp’e ve Tiran’a bir ziyaretimiz olacak. Bir üniversiteyle ortak program kurma noktasına geldik” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Merkezleri şu anlamda önemli görüyorum. Bu araştırma merkezleri bölümlerden farklı olarak bir nevi gönüllü birliktelik. Verimli çalışabileceğine kanaat getirmiş hocaların bir araya geldiği merkezler. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz noktadan daha ileriye gidebileceğimiz yapı ve ortam olduklarını düşünüyorum. Bu birimleri nasıl canlandırabiliriz, bu konuda gördüğünüz eksikler ve tespitleri aktarmanızı istiyorum”