Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü

Bölüm Başkanları Toplantılarının Beşincisi Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen, birimlerde yürütülen akademik çalışmalar hakkında bilgi paylaşımlarının ve bölümlerin akademik performanslarına yönelik değerlendirilmelerin yapıldığı bölüm başkanları toplantılarının beşincisi, Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi dekanları ve bölüm başkanlarının katılımı ile Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek ile Proje Koordinasyon Merkezi çalışanları da yer aldı.

Geride bırakılan üç yıl içerisinde ÇOMÜ’nün birçok sorunu çözerek pek çok alanda gelişim gösterdiğini ve akademik kalitesini daha da yukarılara çekmek anlamında daha fazla çalışılabilecek bir ortam oluştuğunu belirten, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Yaptığımız bu toplantılarla, üniversitemizin akademik olarak daha fazla yükselmesi için neler yapılabileceğini görmüş olduk. ÇOMÜ, çeyrek asrı geride bıraktı. Son yıllarda, kurumsal olarak sıkıntılı dönemler yaşadık. Bir kurumun başına gelebilecek en kötü şey, huzur ortamının bozulması neticesinde verimli olunamaması ve haksızlıkların yapılmasıdır. Yaşanan bu sıkıntıları geride bırakmak için bir hayli çaba ve enerji harcayarak 4 yılımız geçmiş oldu. Hep birlikte çalışarak, üniversitemizi bu sıkıntılardan kurtarmaya gayret gösterdik. Göreve geldiğimiz dönemden itibaren, en büyük çabamız üniversitemizi huzur ortamına kavuşturmaktı. Akademik kalitenin arttırılmasını da hiçbir zaman unutmadık. ÇOMÜ olarak, akademik sıralamada yükselen bir üniversite olarak çok çabalamalıyız. Çünkü içinde bulunduğumuz şartlar bunu zorunlu kılıyor. Eksiklerimizi tamamlayıp akademik kaliteyi arttırmak her zaman önceliğimiz olmalı. Bu konularda en önemli görev bölüm başkanlarınındır. Çünkü bölüm başkanları akademide merkezi bir role sahiptir. Bölüm başkanlarından beklentimiz; merkezi bir role sahip olduklarını ve akademik işlerde asıl muhatap olduklarını bilip bunu birinci gündem maddeleri olarak kabul etmeleri ve bu doğrultuda bölümdeki hocaların akademik çalışmalarını takip ederek, birlikte çalışabilecekleri ya da fikir alışverişinde bulunabilecekleri ortamları hazırlamalarıdır.”

Rektör Acer’in konuşmasının ardından, Proje Koordinasyon Merkezi tarafından, yapılan çalışmalar ile ÇOMÜ’nün ulusal ve uluslararası projeler bakımından hangi durumda olduğuna ilişkin sayısal bilgiler verildi.

Toplantı, katılımcılar tarafından birimlerine ilişkin yapılan bildirimlerin ve Rektör Acer’in genel değerlendirmesinin ardından son buldu.