Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi Tamamlandı

24-25 Aralık 2016 tarihlerinde Dardanos Yerleşkesinde Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi tarafından 24-25 Aralık 2016 tarihlerinde Dardanos Yerleşkesinde Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Hamdi Temel (Dicle Üniversitesi), Prof. Dr. Mustafa Böyükata (Bozok Üniversitesi), Prof. Dr. Mustafa Keskin ( Erciyes Üniversitesi), Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan (Gazi Üniversitesi) ve Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu (Dumlupınar Üniversitesi) tarafından verilen ve 32 öğretim elemanının katıldığı eğitimde başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere proje hazırlama ve yürütmeye dair teorik bilgilerin yanı sıra proje uygulamaları yapıldı. ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek Proje Koordinasyon Merkezi olarak bu yönde benzer etkinlikler ve çalışmalar yapmaya devam edeceklerini, yakın bir zamanda sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacılar için TÜBİTAK-SOBAG'dan ilgililerin konuk edileceğini belirterek, başta proje yazma ve yürütme eğitimine katılan araştırmacılar olmak üzere tüm öğretim elemanlarından proje yazmalarını beklediklerini ifade etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer ise eğitim sonunda düzenlenen belge töreninde yaptığı konuşmada “Bilimsel araştırma yapmak demek proje demektir. Fikrinizi projelendirip öngörülebilen, desteklenebilir bir hale getirmeniz gerekiyor. Türkiye’de projeye, bilimsel araştırmaya destek ciddi anlamda artış gösterdi. Bundan bir ay önce TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Erol Arcaklıoğlu hoca buradaydı. Sunumunda belirttiği gibi bilmediğimiz çok sayıda destek de var. Proje yapma, sunma veya fikirlerimizi projelendirme meselesi bilimsel araştırmanın olmazsa olmaz esası. Katılan hocalarımıza üniversitemiz adına teşekkür ediyorum. Eminim burada öğrenilen şeyler üniversitemiz ve bilim dünyası için kendisini gösterecek. Üniversiteden bahsediyorsak yaptığımız işlerin en önemlisi bence bu” ifadelerini kullandı.