SOBAG Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Proje Koordinasyon Merkezi ile TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) işbirliğiyle proje destekleri konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Erdem, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, üniversitelerde proje üretmenin önemine dikkat çekerek proje üreten akademisyenlerin hedefleri konusunda ısrarcı olmaları gerektiğini ifade etti.

Toplantıda Proje Koordinasyon Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Ali Şahin Örnek ise kalite odaklı, yenilikçi ve girişimci bir üniversite olmak için yapılması gerekenleri aktardı. Örnek’in ardından söz alan Proje Koordinasyon Merkezi çalışanı Yücel Baştan da konuyla ilgili olarak ÇOMÜ'nün bulunduğu nokta hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda birer sunum gerçekleştiren TÜBİTAK SOBAG uzmanları Alperen Karataş ve Hamidullah Tarhan, proje destek grupları, proje değerlendirme süreçleri ve proje başvurusunda dikkat edilmesi gerekenleri aktardılar. SOBAG uzmanları ayrıca ÇOMÜ’den SOBAG’a sunulan proje önerileri konusunda da bilgi verdiler.

Toplantı, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ahmet Erdem ve Prof.Dr. Mirza Tokpunar’ın SOBAG uzmanlarına hediye takdimi ile sona erdi.