Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Erol Arcaklıoğlu Proje Desteklerini Tanıttı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troia Kültür Merkezi’nde, Rektör Prof.Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Süha Özden, Prof.Dr. Ahmet Erdem ve Prof.Dr. Mirza Tokpunar,  Dekanlar, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu müdürlerinin katılımıyla TÜBİTAK Başkan Yardımcı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu tarafından bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen toplantıda ilk olarak Koordinatör Yrd.Doç.Dr. Ali Şahin Örnek, Proje Koordinasyon Merkezi’nin faaliyetleri hakkında kısa bir sunum yaptı.  Ardından söz alan Rektör Prof.Dr. Yücel Acer yaptığı konuşmada üniversitemizi bilimsel araştırmaların yoğun bir biçimde yapıldığı bir üniversite haline getirmek için gerekli kurumsal alt yapının oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. Rektör Acer ayrıca, Arcaklıoğlu’nun ziyaretinin önemini vurgulayarak, toplantıda bulunan birim yöneticilerinin bu ziyaret sayesinde proje destek sistemiyle ilgili bilgileri ilk elden öğrenip kendi okullarındaki proje çalışmalarını hareketlendirebileceğini belirtti.

Rektör Acer’in konuşmasının ardından sunumuna başlayan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Erol Arcaklıoğlu, ilk olarak Araştırma Destek Programları Başkanlığı’nın (ARDEB) Akademik Ar-Ge Proje Destekleri’ne ilişkin bilgi verdi. ARDEB bünyesindeki 8 ayrı destek programına dair bu programların kimlere hitap ettiği, destek miktarları ve başvuru dönemleri gibi konularda detaylı bilgiler veren Arcaklıoğlu, proje değerlendirme süreçlerine ve proje başvurularında dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin de önemli bilgiler sundu. ARDEB’ten sonra Burs ve Destek Programı (BİDEP) kapsamındaki destekler hakkında bilgi veren  Arcaklıoğlu ayrıca yine TÜBİTAK bünyesindeki Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı (BTDB) ve Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) çalışmaları hakkında da dinleyicileri bilgilendirdi.

Prof.Dr. Arcaklıoğlu’nun TÜBİTAK desteklerine ilişkin kendisine yöneltilen soruları cevaplamasıyla devam eden toplantı, Rektör Acer’in Arcaklıoğlu’na plaket takdimiyle sona erdi.

http://tv.comu.edu.tr/haberler/genel/tubitak_baskan_yardimcisi_vekili_prof_dr_erol_arcaklioglu_proje_destek_sist/