Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü

Üniversite- Sanayi İşbirliği Ziyaretleri Devam Ediyor

Kamu-Üniversite- Sanayi (KÜSİ) İşbirliği çalışmalarının bir parçası olan firma ziyaretleri devam ediyor.

Çanakkale ilinde bulunan sanayicilere devlet destekleri ve üniversitemiz ile gerçekleştirebilecekleri faaliyetler konusunda bilgi vermek ve Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla yürütülen, Proje Koordinasyon Merkezinin de katılımcıları arasında bulunduğu KÜSİ ziyaretleri firmalar ile akademisyenlerimizin buluşturulmasına öncülük ediyor.

Daha önce ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin katılımı ile Tahsildaroğlu Süt Ürünlerine yönelik olarak düzenlenen KÜSİ Kapsamındaki ikinci saha ziyareti, Proje Koordinasyon Merkezinin organizasyonu ile Atiye Laçin Gıda Turizm San. Tic. LTD. ŞTİ. firmasına gerçekleştirildi. Ziyarete, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Gülgün Yıldız Tiryaki, Yrd. Doç Dr. Nükhet Nilüfer Demirel Zorba, Yrd. Doç. Dr. Murat Zorba ve Yrd. Doç Dr. Çiğdem Uysal Pala katılım gösterdi.

"Unsuz, şekersiz, glutensiz ve yağsız" sloganıyla Mevlevi tatlısı isimli ürünü üreten ve kendine özgü doğal ürünleriyle de sektörde hızlı yükselen şirketler arasında yerini koruyan firmanın genel müdürü Atiye Laçin, ziyaret kapsamındaki toplantıda işbirliğine her zaman açık olduklarını belirterek farklı projelerini ÇOMÜ akademisyenlerine aktardı.  Toplantı, karşılıklı görüş alışverişi yapılarak ve yeni projelerin başlatılması yönünde kararlar alınması ile son buldu.