Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü

Üniversitemiz PATLIB 2018 Organizasyonunda Yer Aldı

Avrupa Patent Ofisi’ne (EPO) üye devletlerin ulusal patent ofisleri ve bölgesel patent bilgi merkezlerinin katılımı ile her yıl Avrupa’nın farklı bir şehrinde gerçekleştirilen PATLIB Konferansında bu yıl Üniversitemiz de yer aldı.

Üniversitemizin, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi tarafından temsil edildiği ve 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde Ljubljana’da düzenlenen etkinlikte, Avrupa Patent Ofisi yetkililerinin yanı sıra Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki ulusal patent ofislerinde görev yapmakta olan uzmanlar tarafından patent ve fikri mülkiyet alanlarına ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Avrupa Patent Ofisi’nin (EPO), Avrupa Patent Sözleşmesine (EPC) taraf 38 üye ülkenin Ulusal Patent Ofisleri ve Patent Bilgi Merkezleri’nden oluşan yaklaşık 320 birim ile oluşturduğu iletişim ağı temsilcileri, her yıl farklı bir ülkede düzenlenen PATLIB konferanslarında bir araya geliyor. Etkinlik, patent birimlerinin birçok ülkeden bağlantılar kurmasına da olanak sağlıyor.