Üniversitemiz Yenilik İstasyonu Projesi “ÇOMÜ-InnoStation”’ın Eğitim Aşaması Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (ESBAV) yürütücülüğünde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı “2018/2” kapsamında desteklenen üniversitemiz Yenilik İstasyonu Projesi “ÇOMÜ-InnoStation”’ın eğitim aşaması 19-20-21 Şubat 2020 tarihlerinde proje gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirilen 3 Boyutlu Yazıcı Eğitimi ile başladı.

Gerçekleştirilen üç günlük eğitim ile katılımcılara; 3 Boyutlu yazıcılara yönelik teorik bilgilerden, 3 boyutlu yazıcı bileşenlerine, 3 boyutlu yazıcılarda kullanılan programlardan, 3 boyutlu nesne basma yöntemlerine kadar geniş bir perspektifte eğitimler verildi. Eğitimin ilk gününde katılımcılara, üniversitemiz Biga Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mustafa Dündar tarafından Siyasal Bilgiler Fakültesi Cemil Meriç Konferans Salonunda 3 Boyutlu yazıcılara yönelik teorik eğitim gerçekleştirildi. Eğitimin ikinci ve gününde, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılara 3 boyutlu yazıcı bileşenleri, kullanılan programlar ve nesne basma yöntemlerine yönelik eğitimler gerçekleştirildi.