Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü

University4Society Girişimcilik Yarışması Gerçekleştirildi

Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü, Teknolojik Girişimler Topluluğu ve Lider Girişimciler Topluluğu ortaklığında üniversitemizde girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlayacak Uni4Society girişimcilik yarışması düzenlendi.

Etkinliğe 20 girişimci 7 iş fikri ile katılım sağladı. ÇOMÜ Dardanos yerleşkesinde hafta sonu 2 günlük etkinlikte girişimcilere Dr. Muhammed Yüceer tarafından iş kanvası modeli ve Dr. Onur Sinan Türkmen tarafından yatırımcı sunumlarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili eğitimler verildi. Ayrıca Çanakkale Teknopark girişimci firmaları Naraedtech ve Dermoda Deri, girişim hikayeleri ile girişimci adaylarına ilham verdi. 2 günlük yoğun çalışma sonunda Marka Mimarı Ömer Şengüler’in de yer aldığı değerlendirme kuruluna sunumlarını gerçekleştiren ekiplerden, 3 ay boyunca Ankara’da girişimcilik eğitimi alacak ve bu eğitim sonunda yatırımcı karşısına çıkmaya hak kazanacak 3 ekip belirlendi.

Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü, Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı ve Teknolojik Girişimler Topluluğunun ortak hazırladığı ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından 2 defa destek bulan InnoStation isimli ilk aşama girişim ve teknoloji ofisi, üniversitemizde girişimcilik ekosisteminin gelişimi için benzer etkinlikleri gerçekleştirmeye önümüzdeki dönemde de devam edecektir.